Ismét hosszú hétvége, ismét változik a vonatok menetrendje

iho/vasút   ·   2018.04.26. 13:48

A MÁV csütörtöki közleménye szerint a március 15-i és a húsvéti négynapos pihenőhöz hasonlóan amikor mintegy 400-400 ezren váltottak menetjegyet a vonatokra ezen a hétvégén is sok utazóra számítanak. A hosszú hétvége alatt is igénybe lehet venni a szokásos kedvezményeket. Az automatáknál vásárlóknak öt százalékos kedvezmény jár, míg a menetrendi keresőben @ jellel jelölt, csúcsidőn kívüli vonatokra legalább száz kilométer távolságra váltott e-vonatjegyekre húsz százalékos kedvezményt kapnak az utasok.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium döntése alapján március 30-tól a korábbiakhoz képest kétszer annyi, azaz naponta százötven peremidős járat közül választhatnak az utasok. A gyermekek, kis- és nagycsaládok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel. A huszonhat éven aluliak de már nem tanulók harminchárom százalékos kedvezménye április 27-én tíz órától május 1-jén éjfélig vehető igénybe. A pénztárak előtti sorban állás elkerüléséért a MÁV-START azt javasolja az utazóknak, hogy váltsanak a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható, tíz százalékos kedvezményű e-vonatjegyet, amellyel a decemberi bevezetés óta 1,2 millióan éltek.

Bővebb tájékoztatás a www.mavcsoport.hu honlapon található, illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál is tájékozódhatnak a +36 1 349 4949-es telefonszámon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek