Ismét jelzőmeghaladás, ezúttal Pécelen

iho/vasút   ·   2019.09.13. 10:08

Pénteken reggel háromnegyed hétkor a Budapest-Keletiből érkező, 3220-as számú G80-as gyorsított személyvonat Pécel állomás előtt hatvan méterrel meghaladta a számára továbbhaladást tiltó jelzőt, mire az automata vonatbefolyásoló berendezés megállította a szerelvényt. A szemből, Pécel állomásról a Keleti pályaudvarra induló, 3089-es számú S80-as személyvonatot még a peron végénél megállították. A két motorvonat egymástól biztonságos távolságra, hétszáz méterre állt meg. Az érintett járatok utasait a katasztrófavédelem segítségével szállították le. Az eset miatt a 3220-as 139 perc késést szenvedett el, utóbbi járatot pedig lemondták.

Az eset körülményeit a helyszínen vizsgálták a szakemberek, ez idő alatt a reggeli órákban szünetelt a vonatközlekedés Rákos és Pécel között. A helyszínelés idején a két állomás között a péceli vonatok helyett pótlóbuszok vitték az utasokat, a buszok Rákos és Pécel között nem álltak meg. A BKK a vasúti bérleteket a 169E buszjáratán elfogadta Pécel és Rákos vasútállomás között. Rákoscsaba, Rákoscsaba-Újtelep és Rákosliget állomás a 169E buszokkal volt elérhető, melyek a megszokott megállási rendjüktől eltérően megálltak Rákos vasútállomásnál is.

Az elmúlt hetek során többször is nézhettek egymással farkasszemet vasúti szerelvények. Augusztus 9-én a Hatvanból induló Rózsa Intercity vezére Hort-Csány állomáson vette észre, hogy a szerelvény előtt nem megfelelően áll a kitérő, ezért megállította a vonatot, majd értesítette a forgalmi szolgálatot, akik az esetről értesítették a szemből, Miskolc felől Hatvanba tartó Borsod Intercity mozdonyvezetőjét. A két vonat egymástól egy kilométerre állt meg, majd a Borsod IC-t lépésben engedték megközelíteni az állomást, hogy az utasokat el tudják szállítani pótlóbusszal. Szeptember 11-én pedig Kónynál haladta meg a vörös kijárati jelzőt a Sopronból Győrbe tartó 9913-as személyvonat, és került egy tehervonat útjába. A szerelvények egymástól ötszáz méterre álltak meg.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek