Ismét mozdonyparádé lesz Szerencsen

iho   ·   2015.05.06. 18:45
400px_szerencsi_mozdonykiallitas

A háromnapos rendezvényt május nyolcadikán, pénteken délelőtt tíz órakor nyitja meg Koncz Ferenc, Szerencs város polgármestere a Rákóczi-várban található színházteremben, a számos vasúttörténeti emléket és relikviát felsorakoztató kiállítással egyetemben. Az eseményen kihirdetik az általános iskolásoknak kiírt vasúti rajzpályázat eredményét is. Szombaton délelőtt a Miskolc környéki vasútvonalak Facebook-oldal és a Mozdonyvezetők Szakszervezetének Szerencsi Tagcsoportja által meghirdetett „Vasút a hétköznapokban” című fotópályázat díjait osztják ki.

A mozdonykiállítás megtekinthető mindhárom nap 9–16 óra között. A belépődíj felnőtteknek 300, gyermekeknek 100, családoknak 600 forint.

A háromnapos rendezvény plakátja<br>(forrás: Facebook)

A számos mozdonytípust felvonultató mozdonykiállítást a szerencsi vasútállomás Miskolc felőli oldalán tekintheti meg a nagyérdemű. A repertoárt várhatóan egy-egy M62/628 (Szergej), M41/418 (Csörgő), V43/431 (Szili), V46/460 (Szöcske) és M47/478 (Nagydácsia) mozdony fogja alkotni. A gépek fülkéjébe be lehet menni, körül lehet nézni. A mozdonykiállítás megtekintése díjtalan.

A 2011-es mozdonykiállításon öt gépet lehetett kívül-belül szemügyre venni, várhatóan idén is hasonló lesz a felhozatal<br>(fotó: Károly Szabolcs)

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek