Ismét repül az ős-utasszállító

iho   ·   2013.07.12. 09:00
cim

Szombat délelőttre újra Budaörsre invitálja a Goldtimer Alapítvány a repülés szerelmeseit, de mindazokat is, akik meg szeretnének ismerkedni a légiközlekedés hőskorával, a légcsavaros utasszállítók világával.

Az alapítvány által rendbehozott, györnyörű kétmotoros Li-2-essel repülni különleges élmény. A negyvenes évek technikáját élvezhetjük, de a kényelmes gép egyben meglepően csendes és nagyon kellemesen repül. Ráadásul a mai korszak nagygépeivel ellentétben elég alacsonyan ahhoz, hogy utasai valóban gyönyörködhessenek a tájban: adott esetben a budai  hegyvidék vagy a Dunakanyar szépségeiben.

A repülés azok számára lehetséges, akik támogatják az alapítványt, amely a Li-2-esen kívül a magyar repüléstörténet számos más emlékezetes típusát keltette új életre, például a kétfedelű Po-2-est, a Rubik-féle vitorlázó oktatógépet, a Cimborát, legutóbb pedig egy motoros Rubik-konstrukciót, a Kányát.

Szokásos mód a Goldtimer Alapítvány e-mail címén (info@goldtimer.hu) címen lehet jelentkezni a repülésekre, további információkat az alapítvány weboldalán olvashatnak.

Kapcsolódó hírek