Itt az újabb busztender

Károly Szabolcs   ·   2018.07.17. 16:00
400px_credok

Megjelent a közlekedési központok és a Volánbusz járműbeszerzéseit egyengető Volán Buszpark Kft. legújabb járműtendere: a közbeszerzés százhúsz azonos gyártmányú és típusú, elővárosi-helyközi kivitelű, szóló autóbusz vásárlását foglalja magában. A járművek finanszírozása az előző közbeszerzésekhez hasonlóan zárt végű pénzügyi lízingkonstrukció keretében zajlik majd, százhúsz hónapos, azaz tíz éves futamidővel. Az ajánlatkérő az autóbuszokat in-house szerződéssel adja bérbe a közlekedési központoknak és a Volánbusznak. Az ajánlatokat augusztus 7-éig lehet beadni.

Újabb százhúsz új, alacsony belépésű autóbusz beszerzésére írt ki tendert a Volán Buszpark: szinte biztos, hogy Credo Econellek állhatnak hamarosan forgalomba (fotó: Credobus)

Valószínűleg nem könnyelműség azt kijelenteni, hogy ezt a tendert is a Kravtex Credo-buszcsaládja viszi majd, az alacsony belépésű (Low Entry, LE) konstrukció okán a tizenkétméteres (esetleg az új tizenhárom méteres?) Econell változattal. A jelenlegi legnagyobb és legsikeresebb magyar buszgyártó 2016 óta számos tenderen, több száz új gyártású kocsival bővítette a hazai buszállományt. Ennek köszönhetően az Econell és a normál padlómagasságú Inovell buszok az ország összes közlekedési központjánál, minden megyében megtalálhatóak. Ha a megállapodás hivatalossá válik, összesen már közel hatszáz Econell és Inovell fut majd a hazai utakon.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek