Januárban két éjszakát is átaluszik a Combino

iho/vasút   ·   2012.01.13. 11:22

A 6-os villamosvonal infrastruktúráján a szükséges karbantartási munkákat rendszeresen, kéthetente egy-egy éjszaka el kell végeznie a BKV-nak. Így a 2012. január 16-áról 17-ére és 30-áról 31-ére (hétfőről keddre) virradó éjszakákon a Combinók helyett 6V jelzésű villamospótló autóbuszok közlekednek a 6-os villamosok vonalának teljes hosszán – hívja fel a figyelmet az ihóhoz eljuttatott közleményében a közlekedési cég.

A villamosok közlekedése

Az utolsó, teljes vonalon közlekedő villamosok a Móricz Zsigmond körtérről 23.02-kor, a Széll Kálmán térről 23.41-kor indulnak. A Móricz Zsigmond körtérről 23.12 és 0.12 között induló villamosok csak a Blaha Lujza térig közlekednek. Az utolsó teljes vonalon közlekedő villamos menetrend szerint 23.57-kor lesz a Blaha Lujza téren. Másnap az első villamos a Blaha Lujza térről 4.04-kor indul a Móricz Zsigmond körtér felé, míg a Széll Kálmán tér felé 4.15-kor (4-es villamos) illetve 4.25-kor (6-os villamos).

A villamospótló buszok közlekedése

A fenti időszakokban a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között a Combinók helyett a 6V villamospótló autóbuszokkal lehet utazni. A buszok a Margitsziget megállóhelyen egyik irányban sem állnak meg, így a sziget csak gyalogosan közelíthető meg. Mozgásukban korlátozott utasok részére a pótlójárat vonalán alacsonypadlós autóbuszok is közlekednek.

Kapcsolódó hírek