Járműfejlesztési tanszék indul a győri egyetemen

MTI/iho   ·   2013.09.02. 16:56

Az Audi hétfői közleménye szerint ez a negyedik Audi-tanszék a győri Széchenyi István Egyetemen. "Az új tanszékkel a Széchenyi István Egyetem fontos kapcsolódási pontot hoz létre a kutatás és a gyakorlati alkalmazás között. Az Audi Hungariával, a térség legnagyobb munkáltatójával erős partnert tudhatunk magunk mögött célkitűzéseink megvalósításához" - idézik Földesi Pétert, az egyetem rektorát.

Mint írják, az új tanszéken a hallgatók kapcsolatot teremthetnek a szakértőkkel, és bővíthetik ismereteiket. A képzés keretében kiemelt hangsúlyt fektetnek a német és angol nyelv fejlesztésére, valamint a projektmenedzsment ismeretek elsajátítására. Az előadás-sorozat keretében többek között a modern szimulációs eljárásokra és tesztelési technológiákra fektetik a fő hangsúlyt - ezek az egyetemi képzés új súlypontját jelentik.

"A győri egyetemmel folytatott együttműködéssel vonzó lehetőségeket teremtünk a tehetséges mérnökjelölteknek, hogy járműfejlesztői szakmai pályafutásukat az Audi Hungariánál kezdhessék meg. Az új tanszék az Audi Hungaria hosszú távú személyügyi stratégiájának jelentős együttműködő partnere" - fogalmaz a közleményben Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria Motor Kft. személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója.

Emlékeztetnek: az új tanszék mellett a Széchenyi István Egyetem (SZE) Műszaki Karán az Audi Hungariának három további tanszéke működik: az Anyagtudományi és Technológiai Tanszék, a Belsőégésű Motorok Tanszék és a Járműgyártási Tanszék.

Kapcsolódó hírek