Járműjavítót keresnek a szlovákok

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2018.12.03. 16:15
Pantolino_01

A szlovák személyszállító vasúttársaság, a ZSSK nyílt versenypályázatot hirdetett, amiben személykocsik javítására és modernizálására alkalmas céget keresnek. A leírás szerint a Bdt sorozatú személykocsik és a 063-as sorozatú betétkocsik felújítását szeretnék elvégeztetni. A felhívás 5,92 millió euróról szól. A vasúttársaság állítása szerint az egyetlen kritérium, ami alapján a győztesről döntenek, az az ár lesz.

A 063-as sorozatú betétkocsik a 70-es években gyártott Pantográfok szerelvényáben közlekednek

A beszerzést két külön részre osztották, az egyik a Bdt sorozatú kocsik periodikus főjavítására vonatkozik, aminek becsült értéke 3,68 millió euró. A másik, a 063-as sorozatú betétkocsikra vonatkozó része teljeskörű felújítást jelent, nem csupán a periodikus főjavításokat takarja. Ennek a költségét a ZSSK 2,24 millió euróra becsüli. Mindkét járműjavítási feladat négy évre szólna. A vasútipari vállalatok december 21-ig adhatják be jelentkezésüket a pályázatra.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek