Javul a hóhelyzet Nyugat-Magyarországon

MTI   ·   2013.02.14. 16:24

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Zrt. szóvivője elmondta, hogy a 86-os főúton Szombathely felől lassan megindulhatnak a feltorlódott és a hófúvás miatt eddig várakozni kényszerülő kamionok is Hegyfalu irányába.

A szóvivő közölte: a közútkezelő először a főutakat igyekszik járhatóbbá tenni, de terveik szerint amint a nagy forgalmú utakkal végeztek, hozzálátnak a lezárt alsóbbrendű útszakaszok megtisztításához is.

Feloldották a délelőtt elrendelt útzárat a 84-es főúton Sümegnél. A Vas megyébe és Szlovéniába tartó kamionokat nem engedik a 8-asra felhajtani – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Ferenczi Tímea elmondta: Sümegnél befejeződött a 84-es főúton keresztbefordult kamion műszaki mentése, a forgalom folyamatosan halad.

A kedvezőtlen időjárás miatt a Vas megyébe és Szlovéniába tartó kamionokat nem engedik a 8-asra felhajtani a rendőrök – tette hozzá. Közlése szerint a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket Veszprémnél, a Csatári elágazónál, valamint Devecsernél állítják meg a rendőrök, utóbbi helyen kamionpihenő is van.

A helyzet Zala megyében is javul, azonban továbbra is óvatosan kell közlekedni a megye útjain. Újudvar közelében egy teherautó csúszott árokba a havas út miatt. Továbbra is narancssárga riasztás van érvényben az erős hófúvás miatt Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala és Somogy megyékben.

A havas úton csúszott árokba egy teherautó Újudvarnál<br >(fotó: MTI, Varga György)

Kore estére a reggeli 36-ról gyakorlatilag a felére, 19-re csökkent a járhatatlan útszakaszok száma Győr-Moson-Sopron megyében - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője csütörtök délután. Pécsi Norbert Sándor elmondta: a legtöbb, hófúvás által elzárt út Fertőszentmiklós, Kapuvár és Mosonmagyaróvár körzetében van. A közútkezelő hetvennél is több géppel dolgozik az utak járhatóvá tételén.

Kapcsolódó hírek