Jelentős áruforgalmi visszaesést vár a Maersk

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2020.05.19. 10:59

A koronavírus-járvány miatt a dán A.P. Moller – Maersk konténerszállító nagyvállalat az idei év második negyedévében akár negyedével kisebb áruforgalom lebonyolítására számít. A vállalat vezetősége szerint továbbra is negatív hatással van a járvány okozta helyzet a szállítmányozási üzletágra is. A tengeri hajózással szállított konténerek esetében 2020 második negyedévében 20–25 százalékos forgalomvisszaesést várnak.

A dán nagyvállalat bonyolítja le a tengerhajózási szállítások egy ötödét a világban. Az idei év első három hónapjában még sikerült a cégnek 209 millió dolláros nyereséget termelnie, miközben egy évvel korábban ugyanebben az időszakban 656 millió dollár veszteséget könyvelt el. 2020 első negyedévében a világcég 9,6 milliárd dollár bevételt szerzett. Az egész évre vonatkozó gazdasági kilátásokat a cég még márciusban visszavonta, új becsléseket eddig még nem hoztak nyilvánosságra.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek