Jeles nap az aviatikában: láthatatlan gép, drónangyalok

iho   ·   2015.04.02. 08:45
cim

Jeles nap volt tegnap, kissé elszabadult a derűs fantázia a repülővilághálón is. Bár kétségtelen, több társaság és cég rendkívüli árengedményeket hirdetett erre az alkalomra, kérdés, hányan vették ezt komolyan, a Budapest Airport parkolási akciója állítólag már a reggeli órákra betelt.

A világ egyik, ha nem legnagyobb és legfantasztikusabb repülőmúzeuma, a Smithsonian Institution National Air and Space Museum, ezen a napon washingtoni gyűjteményébe egy ugyancsak csodálatos repülő szerkezetet illesztett, ez pedig a Wonder Woman's Invisible Jet, vagyis a Csodanők Láthatatlan repülőgépét.

A közismert repülésfigyelő portál, a Flightradar24 képét is valaki alaposan megváltoztatta, valószínűleg a portál maga, hiszen az izgalmas screenshot a különféle bogarak, rovarok, lepkék követéséről a portál Facebook-oldalán jelent meg:

Egy repülőbemutatókkal foglalkozó portál adta hírül, hogy az amerikai haditengerészeti légierő világhírű Blue Angels köteléke új típussal repül 2018-tól. Az F-18-asokat F-47-es drónokra cserélik, a pilótáknak el sem kell hagyniuk a földet, a különleges alakzatokat és figurákat a gépek előre beprogramozva repülik, a szerencsés kiválasztott médiaemberek, akik lehetőséget kapnak a kötelékkel való felszállásra, igazából virtuális fejrevalót kapnak, és úgy ülnek a pilóták mellett a földön. A Navy közönségszolgálati főnöke elmondta, az F-18-asok lassan úgyis kiöregednek, ráadásul a bemutatók azt demonstrálják, hogy az amerikai haditengerészet azok számára is nyitva áll, akik egész nap csak ülnének a számítógépük előtt.

A világkörüli útján épp Kínában állomásozó Solar Impulse csapat feltette a Naprepülő Facebook-oldalára a következő típus fotóját. Mint látható, ez a kizárólag a Nap energiájával működő jövőbeni szerkezet már olyan gyors lesz, hogy nyilazott szárnyszerkezettel és wingletekkel repül. Nyilván kissé javítani akartak a mostani gép átlagsebességén, mert túl sokan kifogásolták, hogy ha a Solar Impulse 2. valahol leszáll, ott legalább egy órára le kell állítani a repülőtér forgalmát.

Fontos hír a légiközlekedés világából: Richard Branson, a Virgin cégcsoport alapítója és tulajdonosa felfigyelt az USA Missouri állambeli Branson nevű kisvárosára, amit amúgy az ő nagy-nagybátyja, Reuben S. Branson alapított, és a Virgin csoprt amerikai központját ide helyezi át.

Az első járat Bransonból egyenest San Francisco városába vezet, ide települ a cég hotelláncának központja is. A hírt közreadó portál emlékeztet arra, két évvel ezelőtt a Virgin Group ezen a napon jelentette be az üvegfenekű panoráma-utasszállítók forgalomba állítását.

Egy technikai újdonságokkal foglalkozó portál büszkén adja hírül, hogy megszületett a világ első helikoptere, amelyől katapultálhat a pilóta. A részletes elemzés szerint a trükk lényege, hogy először lelassítják a kétlapátos rotort, majd a lapátok között lövik ki a delikvenst a semmibe, hogy a mögötte lévő utasoknak mi lesz a sorsa ezek után, az más kérdés.

(Meg az is, hogy valójában katapultüléses helikopter tényleg létezik, dátumtól függetlenül, az orosz koaxiális Kamov Ka-52-es, de ott kicsit egyszerűbb megoldást alkalmaznak, először lerobbantják a rotorokat az agyról utána indítják az égbe a személyzetet.)

Végül egy ugyancsak amerikai repülési portál nagy leleplező cikket közöl a chemtrail-ügyről, rávilágítva egyebek közt arra, a veszteséges nagy légitársaságok valójában a kormány titkos permetező megbízásából tudnak annyi pénzt összeszedni, hogy ne menjenek csődbe.

Az utasszállítókon persze titkosan zajlanak a mérgezési akciók, a gépeken vannak üzemanyagtartályok, amelyek valójában nem a hajtóműveket etetik, és hogy még sikeresebb legyen az összeesküvés, a repülőtereken is valójában – micsoda átverés – az utasok szeme láttára töltik fel a gépeket a rettenetes vegyszerekkel, méghozzá a lehető legtrükkösebben: azt a szokásos reptéri járművet alkalmazzák erre, amelyhez a bűz miatt amúgy sem menne senki közelebb.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek