Jogtalanul ellenőrzik a buszvezetőket?

iho   ·   2013.10.25. 16:47

A KKDSZ (Közösségi Közlekedési Dolgozók Szakszervezete) legutóbbi közleményében kijelentette: a BKK alapos szakmai előkészítés nélkül vezette be az elsőajtózást, ezzel a járművezetőket a menetrend és a közlekedési szabályok betartása mellett olyan feladatra is kötelezte, amelyért nem kapnak plusz juttatást.

A buszvezetők ellenőrzési feladatába ugyanis beletartozna a jegyek, bérletek valódiságának ellenőrzése, a hamisak kiszűrése. A BKK érvénytelen vagy hamis jegyekkel utazni próbáló ellenőrökkel vizsgáztatja a sofőröket, akiket, ha nem ismerik fel a hamisítést, bírsággal sújtanak.

Nemes Gábor, a KKDSZ elnöke tarthatatlannak minősíti a fennálló helyzetet, és azonnali vizsgálatot követel a BKK vezérigazgatójától. A korábban kezdeményezett konzultációk során a fővárosi csúcsszerv a BKV-ra hárította a probléma kezelését – áll a Népszabadságban.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek