Jól fogy a PESA Twistje

iho   ·   2013.12.13. 13:00
400px_pesa_twist_zabrze

Lengyelország második legnagyobb városának közlekedési vállalata, az MPK Kraków is a PESA mellett döntött. A krakkói tenderen a hazai gyártó a szintén lengyel Solaris és Newag, valamint a Stadler pályázatán kerekedett felül. A szerződés 358,2 millió zlotyt, megközelítőleg 26 milliárd forintot ér.

Egy Twist-villamos a lengyelországi Częstochowában. Most Zabrzével és Krakkóval bővül a lista<br>(forrás: Wikipedia)

A járművek az alacsonypadlós Twist-villamoscsalád négyrészes, Step verzióját képviselik. 42,8 méteres hosszukkal Lengyelország leghosszabb villamosai lesznek. A PESA a tervek szerint 2015 januárjában kezdi el leszállítani a kocsikat, az utolsót 2015 szeptemberében veheti át az MPK Kraków.

A PESA az elmúlt időkben sikert sikerre halmoz, mind városi vasúti, mind nagyvasúti téren. A gyártó legutóbb november 22-én vetette meg a lábát egy új városban, amikor a felső-sziléziai Zabrzében a Tramwaje Śląskie első Twistjét leplezte le a nyilvánosság előtt. A szolgáltató 2012 decemberében rendelt meg harminc villamost a bydgoszczi gyártótól – számol be a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek