Jönnek az új Volvók

iho   ·   2014.02.06. 07:45
volvo7900Abkk_fooldal

A Volánbusz hatvanegy, a Tüke Busz pedig öt új, Volvo 7900A típusú buszt állít forgalomba a közeljövőben; az első példányok nemrég érkeztek az országba, a következő hetekben, hónapokban pedig további több tucat csuklós Volvo felbukkanására lehet számítani. Arra kérjük olvasóinkat, hogy aki ilyen buszokkal találkozik, fotózza le nekünk!

Az egyik első példányt Lengyelországban kapták lencsevégre, hiszen a buszokat ott gyártották – és bár a tender a Rába–Volvo közös győzelmeként lett beharangozva – a buszok nem tartalmaznak Rába-alkatrészeket.

Volánbuszos Volvo 7900A a BKK színeiben, szülővárosában, a lengyelországi Wroclawban. Ha ilyen buszt lát, fotózza le nekünk!<br>(fotó: phototrans.eu)

Noha a Volánbusz lesz az új Volvók üzemeltetője, azok mégsem a megszokott sárga, de még csak nem is fehér, hanem bilikék színben pompáznak, hiszen a BKK irányítása alatt, Budapest elővárosi közlekedésében vesznek majd részt, BKV-s járműveket kiváltva. Érdekesség, hogy a buszok között három- és négyajtós is lesz majd.

A kiírás szerint a pécsi Volvóknak is ezt a BKK-féle RAL 5015 kék színt kellett volna kapniuk, azonban azok végül mégis zöldek lettek (információink szerint az első példányok jelenleg a Volvo cinkotai telephelyén állnak.)

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek