Józsefváros metamorfózisa

iho   ·   2014.02.22. 08:45
00kicsi

A volt Losonci, majd Józsefvárosi pályaudvar 2005 decembere óta áll üresen, nem indít és nem fogad vonatokat. A MÁV szabadulna is a területtől már régóta, ezt azonban különböző akadályok nehezítik. A pályaudvar épülete azonban átalakul, új funkciót kap a közeljövőben: a holokausztnak emléket állító Sorsok háza lesz belőle.

Budapest-Józsefváros az ötvenes években kívül...<br>A képre kattintva galéria nyílik<br>(az archív képek forrása: Fortepan)

A pályaudvar épületében egészen a közelmúltig huszonnégy MÁV-bérlakás volt, a lakók 2013. december 17-éig kiköltöztek, volt, aki a felajánlott cserelakásba, mások kártérítést kaptak. A bontást januárban kezdték el a felvételi épületben és közvetlen környékén, a pályaudvar többi része egyelőre érintetlen – azaz minden emberi segítség nélkül omladozik tovább.

...és belül

Szabadidőparktól a villamosremízig sokféle célra akarták már hasznosítani a területet, egy – az ingatlan egészéhez képest kicsiny – részen a Négy Tigris piac üzemel a mai napig, az érvényes kiköltözési határozat ellenére.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek