Június helyett július elején indulnak a BKK hajói

iho/hajózás   ·   2012.05.18. 10:30

Hosszú ideje terítéken van: a BKK új járatok elindításával bevonja Budapest tömegközlekedésébe a hajózást. Az új szolgáltatásról 2011 végén tájékoztatta a közvéleményt a BKK. Tavasszal azonban nem tudtunk még konkrétumokat a hajók menetrendjéről és pontos útvonalukról sem, így sejthető volt, hogy a június eleji határidő nehezen lesz tartható.

Május 10-én az Origo írta meg, hogy öt hajót már felújított az üzemeltető BKV, de június elején még nem indul el a menetrend szerinti forgalom, csak az év harmadik negyedévében. Az Index legfrissebb információi szerint mindössze egy hónapot csúszik a start, július elsején már megindulnak az első hajók a Rákóczi híd és Újpest között.

A felújított hajók 20 percenként közlekednek majd csúcsidőben, menetidejük völgymenetben körülbelül 45 perc, hegymenetben egy óra. Használatuk a Budapest-bérlettel ingyenes lesz.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.