Kamionszerelő csarnokot épít a kocsordi Kádár Sped Kft.

iho   ·   2014.04.11. 14:20

A 142 millió forint összegű beruházáshoz mintegy 99 millió forint összegű pályázati támogatást kaptak. A létesítmény 758 négyzetméter alapterületű lesz, és május végére készül el. A kétszintes szerelőcsarnokban hét új dolgozót foglalkoztatnak majd a Mátészalkával szomszédos Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen.

A Kádár Sped Kft. 2007-ben alakult családi vállalkozásként, fő tevékenysége a nemzetközi áruszállítás és szállítmányozás, két nagy céggel, illetve öt-hat kisebbel állnak szerződéses kapcsolatban. Teherautóiknak a száma tizenkettő, a társaság 22 embernek ad munkát a szatmári térségben, ahol az egyik legnagyobb, 20 százalék körüli a munkanélküliségi mutató. A cég kamionjai javítását, szervizelését most Budapesten végezteti, amely jelentős költséggel jár, így az új, saját szerelőcsarnok létrehozásával jelentős összeget takaríthat majd meg.

A kft. 2011-ben 492 millió forint árbevételt ért el szállítási tevékenységéből. A következő évben 468 millió forint volt a bevétele, a 2013-as év mérlege most készül, de az előzetes számítások szerint hasonló árbevételt értek el, mint tavalyelőtt. A nyereségesen működő vállalkozás az idén is 470 millió forint körüli bevételre számít.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek