Kancellári baleset a betonon

iho/repülés   ·   2019.05.14. 15:00
merkel_gepe0

A Spiegel magazin által közölt képen egy tűzpiros Renault Trafic kisbusz került egészen közel a német légierő 14+02 oldalszámot viselő Bombardier BD-700 Global Express VIP utasszállító repülőgépéhez. Az újság értesülései szerint tegnap a kisbusz roppant lelkes, a Luftwafféért és/vagy a kancellár asszonyért rajongó gépjármű-vezetője nyomott egy satuféket a „kancellári Bombi” láttán és készített felvételeket a valóban szemrevaló, kecses gépről. A probléma csak az volt, hogy elfelejtette behúzni a kéziféket, így a közel 1,8 tonnás jármű a lejtős betonnak köszönhetően, ha nem is nagy sebességgel, de nekiütközött a gép jobb oldalának, közel az első futóműhöz.

A repülőgépet természetesen ezután nem engedték felszállni a tervezett 15.45 perckor. A német vezetőt, aki a repülőtérre a szövetségi rendőrség AS332L1 Super Puma helikopterén érkezett, a légierő egy forgószárnyasa, egy AS532UC repítette át a Berlin Tegel „Otto Lilienthal” nemzetközi repülőtérre.

Német lapértesülések szerint semmilyen, terrorizmusra utaló jel vagy információ nem merült fel, s az ügyet egyszerű (de tulajdonképpen valahol szórakoztató) balesetnek tekintik. A kilenc esztendős, 2011 októbere óta a szövetségi védelmi minisztérium speciális szállítóezredének (Flugbereitschaft des Bundesministeriums der Verteidigung, FlBschftBMVg) színeiben szolgáló 14+02-es oldalszámú gép sem szenvedett komoly sérüléseket, így a szükséges átvizsgálást és javítást követően felszállhatott.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek