Karbantartási szerződést írt alá a GYSEV és a Stadler

iho   ·   2014.01.16. 10:20

A szerződés értelmében az alacsonyabb szintű karbantartási munkákat a GYSEV és a Stadler közösen látja el a vasúttársaság szombathelyi telephelyén. A magasabb szintű karbantartási munkákat a Stadler pusztaszabolcsi központjában hajtják végre. A felek a szerződést két évre írták alá, amely további két évvel a felek együttes akarata esetén meghosszabbítható.


A 2012-es szerződés négy motorvonatából kettő a 2013. december 15-i menetrendváltáskor már forgalomba is állt a Sopron–Szombathely–Szentgotthárd vasútvonalon. A tervek szerint a harmadik jármű februárban, míg a negyedik vonat márciusban áll az utasok rendelkezésére. A 2013-as szerződés további hat járművét 2015 szeptemberéig szállítja le a gyártó, így a GYSEV jövőre már összesen tíz új zöld-sárga Stadler vonatot üzemeltet majd.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Kisvasút

Gödöllői kisvasút: véget ért egy fejezet

iho.hu   ·   2023.10.02. 13:00

Október elsején, vasárnap este Gödöllői Erdei Kisvasút elbúcsúzott utasaitól. Működési területének tulajdonosa ugyanis felmondott a kisvasutat üzemeltető egyesületnek. Valószínű azonban, hogy folytatása következik.