Kémvillamos vezetője fülelte le a kábeltolvajokat

iho   ·   2013.03.27. 18:11
A kábelhálózat éjszakai ellenőrzését végző kémvillamos vezetőjének segítségével fogta el a rendőrség a feltételezett fémtolvajokat. A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV a villamos- és hév-vonalakon rendszeresen közlekedtet olyan szerelvényeket, amelyek ellenőrzik a felsővezetéki hálózatot. Ezúttal is egy ilyen szerelvény vezetőjének köszönhetően kerültek rendőrkézre a tettesek. A bátor járművezető jutalomban részesül - tudtuk meg a BKK közleményéből.

Március 21-ről 22-re virradó éjjel 1 órakor a XI. kerületben a Repülőtér megállóhely és Kamaraerdő között haladó kémvillamos vezetője arra lett figyelmes, hogy az egyik felsővezeték-tartó oszlopra illetéktelen személy mászott fel, illetve rongálás nyomait vélte felfedezni. A járművezető azonnal értesítette a rendőrséget és intézkedést kért. A helyszíni szemle során bebizonyosodott, hogy valóban kábellopási kísérlet történt. A feltételezett elkövetőket a gyors reagálásnak köszönhetően a rendőrség elfogta, a becsült anyagi kár körülbelül 200 000 forint. A figyelmes járművezető vezérigazgatói jutalomban részesül, mivel sikeresen megakadályozott egy folyamatban lévő bűncselekményt.

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV a lehetőségei szerint mindent elkövet annak érdekében, hogy a kábellopásokat megakadályozza, minden esetben rendőrségi feljelentést is tesz. A BKK folyamatosan kéri a lakosság együttműködését, hiszen a közösségi közlekedés biztonságos és folyamatos fenntartása mindenki közös érdeke. Ezért, ha bárkinek olyan információja van az elkövetők személyével, illetve az esetekkel kapcsolatban, ami segítheti a nyomozást, vagy ha valaki bármilyen gyanús, kábellopásra utaló jelet észlel valamelyik pályaszakaszon, azonnal hívja a rendőrség 107-es, illetve 112-es segélyhívó telefonszámait, de közvetlenül is jelezheti azt a BKK Ügyfélszolgálatán a +36 (1) 258-4636-os telefonszámon, illetve a bkk@bkk.hu e-mail címen.

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.