Kényszerleszállás Ferihegyen bombafenyegetés miatt

MTI/iho   ·   2015.12.07. 13:31

Nem találtak bombát a rendőrség szakemberei azon az Egyiptomba tartó gépen, amely hétfő délelőtt bombafenyegetés miatt a menetrendtől eltérően leszállt a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren - közölte az ORFK az MTI érdeklődésére. A Készenléti Rendőrség tűzszerészei a gép átvizsgálását befejezték, robbanóanyagot, robbantásra alkalmas eszközt nem találtak a gépen - tudatta az ORFK Kommunikációs Szolgálata. A repülő Berlinből az egyiptomi Hurghadába tartott, eközben érkezett jelzés a bombafenyegetésről. A gép menetrend szerint nem szállt volna le Ferihegyen. A Készenléti Rendőrség tűzszerészei a leszállást követően átvizsgálták a félreállított légi járművet, valamint az utasokat és csomagjaikat - közölte az ORFK. A Budapest Airport az MTI érdeklődésére közölte: az utasokért délután mentesítő járat érkezik, amely továbbviszi őket Hurghadába. Az Airportal.hu légiközlekedési szaklap információi szerint a Condor légitársaság Airbus A321-ese Belgrád térségéből fordult vissza, leszálláskor a magyar légierő Gripenjei kísérték. A gép fedélzetén 130 utas és 7 tagú személyzet tartózkodott.

A Condor Berlinből Hurghadába tartó Airbus A321-esének Belgrád térségében meg kellett szakítania az útját bombafenyegetés miatt, a gép a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szállt le<br>(fotó: Mihádák Zoltán, MTI)

Korábban írtuk:

Bombafenyegetés miatt leszállt egy Berlinből az egyiptomi Hurghadába tartó gép a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren hétfő délelőtt - közölte a rendőrség az MTI érdeklődésére. Az ORFK tájékoztatása szerint a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságra érkezett jelzés a fenyegetésről. A gép menetrend szerint nem szállt volna le Ferihegyen. A Készenléti Rendőrség tűzszerészei a leszállást követően a félreállított légi járművet, az utasokat és csomagjaikat átvizsgálják. Az azonnali biztonsági intézkedések a repülőtér forgalmát nem érintik - közölte az ORFK.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.