Kényszerleszállást hajtott végre egy észak-koreai utasszállító Kínában

MTI/iho   ·   2016.07.22. 12:59

Az Air Koryo Tu-204 típusú gépe pénteken Északkelet-Kínában, Liaoning tartomány székhelyének, Senjangnak Taohszian nevű nemzetközi légikikötőjében ért földet sértetlenül. A gépen hatvan utas és a tizenöt fős személyzet tartózkodott, az esetnek nincsenek sérültjei - jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség a repülőtéri hatóságokra hivatkozva. A gép műszaki átvizsgálása megkezdődött, a füst okáról egyelőre nem közöltek részleteket.

Az Air Koryo egyik Tu-204-ese

Az Air Koryo menetrendszerinti járatokat indít több kínai és orosz városba, és charterjáratokat kínai, orosz és kuvaiti célállomásokra. A légitársaságokat és repülőtereket minősítő Skytrax elsősorban biztonsági szempontokat figyelembe véve rendszeresen a legrosszabb minősítést adja az Air Koryónak. Az észak-koreai légitársaságot 1950-ben alapították szovjet közreműködéssel, főként a Phenjan és Moszkva közötti kapcsolattartás céljából.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek