Kerékpártartó az autókon, harmadik rendszámtáblával

iho   ·   2016.10.07. 15:56

Révész Máriusz kerékpárügyi kormánybiztos mintha a gordiuszi csomót vágta volna át a pénteki sajtótájékoztatóján: a gépkocsi hátulján levő rendszámot nem kell átszerelni, egy harmadik, más alapszínű táblával megoldható a kerékpárszállítás – írja a velo.hu.

A jelenlegi szabályozások a kerékpárszállítást mindkét esetben: az autó hátuljára vagy a vonóhorogra szerelt szállítóeszköznél is a hátsó rendszámtábla a kerékpártartóra vagy a kerékpárra rögzítésével engedélyezik, a vs.hu értesülései szerint azonban a hatósági jelzés jogosulatlan eltávolításáért (áthelyezéséért) azonban bírság jár.

A megoldás a kormánybiztos tájékoztatása szerint igen közel van: év végétől, vagy legkésőbb 2017 elejétől legális lesz a harmadik, megkülönböztetett színű rendszámtábla használata (a színről nem esett szó, a sárga, a kék és a zöld alapszín már foglalt), a pontos összegekről és a kiváltás módjáról még nem született döntés.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek