Kerékpárút épül Szatmárban

MTI/iho   ·   2015.03.25. 07:37

Tisza Sándor, Vaja polgármestere az MTI-nek elmondta: a közlekedést, illetve a turizmust fellendítő, a három települést összekötő kerékpárút 100 százalékban pályázati támogatásból, európai uniós és nemzeti forrásból épül, több mint 280 millió forintért. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros önkormányzati vezetőjének tájékoztatása szerint az Őr és Vaja közötti út április végéig, míg a Vaja és Rohod közötti július végéig készül el.

Tisza Sándor hangsúlyozta, hogy az együttesen mintegy nyolc kilométer hosszú, két kerékpárút jelentősen javítja majd a közlekedés-biztonságot a térségben, hiszen a biciklisek jelenleg a nagy forgalmú 49-es számú, Rohod–Csengersima közötti főúton közlekednek a települések között.

Megjegyezte, hogy a környékről sokan járnak kerékpárral dolgozni az alma- és paradicsom sűrítőüzembe, az éticsiga-feldolgozó üzembe, a konzervdoboz gyárba, a raklapgyártó üzembe, valamint egy sütőipari cég üzemébe. Az öt termelőhelyen közel 200-an dolgoznak, közülük a helyiek mellett több mint 120 alkalmazott a környező településekről ingázik nap mint nap Vaja és lakóhelye között.

A 112,5 millió forintért épülő Őr és Vaja közötti kerékpárút építésén már a befejező munkálatokat végzik, s a jövő hónap második felében a biciklisek birtokukba vehetik a létesítményt. A Vaja és Rohod közötti kerékpárút építéséhez ma adják át a munkaterületet, és négy hónap alatt készítik azt el az építők.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk!

Az Erdélybe induló Történelmi Székely Gyors zarándokvonatra és az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek