Késhetnek az amszterdami repülőjáratok

MTI   ·   2019.07.25. 11:57

Az üzemanyag-feltöltésben keletkezett előző napi problémák már megoldódtak, de ezek nyomán továbbra is zavarok várhatóak csütörtökön az amszterdami Schiphol nemzetközi repülőtér működésében. A légikikötő tájékoztatása szerint késésekre és járattörlésekre is fel kell készülni a nap folyamán.

Szerdán körülbelül húsz-harmincezer utas rekedt az amszterdami repülőtéren az üzemanyag-feltöltésben keletkezett problémák miatt, mintegy háromszáz járatot töröltek, néhány óra elteltével azonban a problémát sikerült megoldani, így a repülőgépek ismét rendesen feltankolhattak, és folytatódtak a felszállások. Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivője az MTI érdeklődésére közölte: a budapesti repülőtér forgalmát jelenleg nem érinti az amszterdami repülőtér működési zavara.

A Schipol Európa harmadik legnagyobb, világviszonylatban pedig a tizennegyedik legforgalmasabb repülőtere, évente átlagosan több mint hatvanmillió utassal.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek