Késik a busz, van egy perced

Bánhidi Emese   ·   2014.03.01. 16:00
orkenycim

Pár hete azonban két fiatal kitalálta, hogyan vehetik rá a fiatalokat arra, hogy hasznosabban töltsék a várakozási időt. Györfi Sándor és Vadász Zsolt informatikusként dolgozik, és eredetileg meglepetésnek szánták az ötletet. Ezért is nem szerepel semmi magyarázat a QR-kód mellett, csak odabiggyesztették.

Kezdésként a két fiatal készített egy weboldalt, amelyre feltöltöttek néhány Örkény-novellát, majd öntapadós matricákat ragasztottak ki buszmegállókba, kávézók falára, és mellékhelyiségekbe a következő felirattal: „Késik a busz. Van egy perced”.

(Forrás: kronika.ro)

Minden matrica tartalmaz egy QR kódot, amely okostelefonnal leolvasható, így juthatnak hozzá az utasok a novellákhoz. Ha egy novella végére értünk, és még mindig késik a busz, egyetlen kattintással újabb olvasnivalót kérhetünk. Az oldalra folyamatosan töltik fel az újabb novellákat, eddig negyven szerepel a repertoárban, de hamarosan a teljes novellagyűjtemény olvasható lesz. A tervek között szerepel az is, hogy az egyetemi városokba is kiterjesztik az akciójukat.

A két fiatal úgy gondolja, hogy az egypercesek remekül illenek a rohanó világhoz, és mennyivel jobb, hogy addig is nem a Facebookon, vagy valami játékon lógnak a fiatalok. Azonban a romániai közlekedési viszonyokat ismerve azt gondoljuk, nyugodtan feltölthetik a Háború és békét is...

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek