Kész a kétszázadik Falcon 7X, de még be kell rendezni

iho/repülés   ·   2012.07.24. 08:00
cim

Bordeaux-Merignacban legördült az összeszerelő vonalról a kétszázadik Falcon 7X, a Dassault 10 ezer kilométernél nagyobb hatótávolságú háromhajtóművese.

(fotók: Dassault)

A Dassault Falcon elnöke, John Rosanvallon szerint kétséget kizárólag ez a gép az egyik legsikeresebb típus a nagy hatótávolságú üzleti gépek kategóriájában. Eddig a francia gyártó 150 példányt szállított le a megrendelőknek, és nyolcvan készül az átadásra, miközben zajlik a belső kialakításuk. (Mint ismeretes, a luaxusberendezések megtervezése és berendezése ennél a kategóriánál majdnem annyi időt és energiát igényel, mit magának a repülőgépnek az elkészítése.)

A 7X flotta az első példány 2007-ben történt üzembe állítása óta 32 országban 130 ezer repült órát teljesített.

A Dassault azt is bejelentette, hogy különleges programot indított a londoni olimpiára érkező Falconok kiszolgálására. A vállalat megduplázta a Luton repülőtéren működő kapaccitását, és lépéseket tett annak érdekében, hogy azonnal rendelkezésre álljon tartalékalkatrésszel, ha valamelyik gépnek valamire szüksége lenne.

A Dassault azért is számít komolyabb Falcon-forgalomra az esemény idején, mert a típus időközben megszerezte a London City repülőtérre való leszálláshoz szükséges speciális engedélyt, alkalmassá tette a gépet az itt szükséges meredek megközelítés végrehajtására, ez azt jelenti, hogy még több Falcon-tulajdonos érkezése várható saját gépével a játékokra.

Kapcsolódó hírek