Kész az első kecskeméti hibrid – fotók!

iho   ·   2013.11.14. 13:07

Mint a kecskeméti Hírhatár írja, javában tart a 25 Mercedes-Benz Citaro G BlueTec®-Hybrid autóbusz gyártása az EvoBus GmbH mannheimi gyárában.

Mint ismeretes, a járművek megrendelője Kecskemét önkormányzata, a beszerzés pedig jelentős részben uniós forrásból valósul meg. A szükséges önerő öt százalék, így Kecskemét városának a buszok egyenként alig 8 millió forintjába kerülnek.

A flotta első darabját a napokban tekintette meg dr. Zombor Gábor polgármester, aki szakemberek társaságában látogatott a németországi üzembe.

A rendkívül környezetkímélő, modern járműflotta első darabja osztatlan sikert aratott a delegáció tagjai körében. Igaz, a Mercedes hibrid buszról új információkat már nem kaphattak, hiszen a megrendelést megelőző közbeszerzési eljárás során a jármű képességeit hosszasan tesztelték. A megrendelő viszont a helyszínen is megbizonyosodhatott arról, hogy a gyártás rendben zajlik, az autóbuszok a szerződésnek megfelelően 2014 első negyedévében Kecskemétre érkezhetnek.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek