Két buszbaleset is történt csütörtök reggel

iho/közút   ·   2018.10.11. 08:08

Gépkocsival ütközött egy autóbusz csütörtök reggel Budapest XII. kerületében, a Hegyalja út Meredek utca és Korompai utca közötti szakaszán. A balesethez a főváros hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik áramtalanították a járműveket és megkezdték a műszaki mentést. A munkálatok idejére a Hegyalja út érintett szakaszát félpályán lezárták. A Katasztrófavédelem elsődleges információi szerint a balesetben egy ember megsérült, ezért őt a mentők ellátják.

Nem sokkal később egy különjáratként közlekedő autóbusz is karambolozott egy gépkocsival Pest megyében, az Ócsa és Üllő közötti úton, a Gyálra vezető bekötőút kereszteződésében. A balesethez Dabasról érkeztek ki a hivatásos tűzoltók, akik áramtalanították az autót és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. A Katasztrófavédelem elsődleges információi szerint a buszon csak a sofőr utazott. A balesetben a gépkocsi vezetője megsérült, akit a mentők ellátnak.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Közút Nagyvasút Kisvasút Városi vasút Autóbuszközlekedés

Titkos bunker Veszprémben, 150 éves fűtőház Miskolcon, vasúti magángyűjtemény Kelebián, nosztalgiabuszok Hatvanban: ha Múzeumok Éjszakája, akkor MÁV–Volán-csoport is!

MÁV/iho   ·   2024.06.19. 16:10

Június 22-én az ország számos pontján várják érdekes programokkal a látogatókat: a MÁV–Volán-csoport idén is aktív résztvevője a rendezvénynek, tizenkilenc településen, összesen huszonegy helyszín tart nyitva az érdeklődők előtt jövő szombat éjszaka.

Közút Haszonjármű

EKM: gyorsabbá válik a nagykategóriás jogosítványszerzés

iho/közút   ·   2024.06.19. 08:05

Újabb egyszerűsítéssel, ezúttal a nagykategóriás jogosítványszerzés gyorsításával segíti az Építési és Közlekedési Minisztérium a hazai szállítmányozási és fuvarozói ágazat fejlődését, a szektorban tapasztalt munkaerőhiány csökkentését. A jövőben a teherautók vezetésére jogosító C kategóriás jogosítvánnyal egyidőben megszerezhető az ahhoz kapcsolt nehézpótkocsiból álló járműszerelvényekre szóló CE kategóriás vezetői engedély.