Két egykori Malév-gépet repül a cseh Travel Service

MTI   ·   2012.05.25. 09:10

Három személyszállító repülőgépet vett csődbe ment európai légitársaságoktól – közülük kettőt a Malévtől – a Travel Service cseh magán légitársaság. Mindhárom gép Boeing 737-700 típusú – írja a Mlaád Fronta Dnes című cseh napilap pénteken.

Az egyik gép, amelyet eddig a brit Astraeus légitársaság üzemeltetett, már néhány hete a Travel Service szolgálatában van. A másik két Boeingot május végén veszi át a cseh légitársaság a Malévtől.

Mint az iho/repülés többször beszámolt róla, ezek a repülőgépek valójában sosem voltak a Malév tulajdonában: a tulajdonos az ILFC, a Travel Sevice pedig teltehetően  az ILFC-től lízingeli a gépeket, amint azt a Malév is tette a leállásáig.

A Travel Service az idén három teljesen új Boeing 737-800 típusú gépet is beszerzett, s a gépek már használatban vannak – jegyzi meg a lap.

A Travel Service magán légitársaság, amely elsősorban charter járatokat üzemeltet s turistikai központokba repül. Az idei nyári turistaszezonban összesen 29 gépet fog üzemeltetni, és ezzel, ami az gépek és az ülőhelyek számát illeti, a legnagyobb cseh légitársaság lesz.

A Ceské Aerolinie csak abban az esetben lenne nagyobb a Travel Servicenél, ha flottájába beszámítaná a Holidays Czech Airlines leányvállalatának a gépeit és kapacitását is. A Holidays Czech Airlines tevékenysége szintén elsősorban a charterjáratok üzemeltetésére összpontosul.

Kapcsolódó hírek

Repülés Légiközlekedés

KLM: százötven nyári célállomás

iho/repülés   ·   2024.03.10. 12:00

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendi időszakban hét százalékkal több ülőhelyet kínál az elmúlt év azonos időszakához képest, így a felkínált kapacitás minimálisan marad csak el az eddigi rekordot jelentő 2019-es szinthez képest.