Két felújított mellékút készült el Dél-Békésben

MTI   ·   2012.11.09. 17:20

Két felújított mellékutat adtak át Dél-Békésben november 9-én ünnepélyes keretek között. Az Orosháza–Tótkomlós–Mezőhegyes és az Orosháza–Mezőkovácsháza közötti szakaszok az új Széchenyi Terv keretéből, összesen 3,8 milliárd forintból újultak meg. A korszerűsített mellékutakat Völner Pál, a Nemzetgazdasági Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára adta át.

Dél-Békésben mintegy 32 kilométer hosszú mellékútszakasz vált európai színvonalúvá, a kivitelezési munkálatok alig fél évet vettek igénybe. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. sajtóközleménye kiemeli, a mellékutak fejlesztése jelentős szerepet tölt be a dél-békési térségben. A mellékutak észak-déli irányban Békés megye déli részét kapcsolják be a 47-es számú főútba, amely Orosházán halad át. Ugyanakkor részét képezik a battonyai román-magyar határátkelőhöz vezető útnak Orosháza és Battonya között.

Békés megyében az ország egyik legnagyobb mellékút-fejlesztési programja valósult meg. A projekt keretében 32 kilométeren kicserélték a régi útalapokat és új aszfaltréteggel burkolták az útfelület egészét. Kiépítették a szükséges forgalomtechnikai és biztonsági elemeket és az utak egyéb tartozékait. Megújultak a közösségi közlekedést szolgáló létesítmények, Kaszaper határában épült egy sebességcsökkentő sziget, a település központjában pedig két új gyalogátkelőhely.

Kapcsolódó hírek