Két új, kiszélesített és akadálymentesített utasperont adtak át Fertőszentmiklóson

iho/vasút   ·   2022.11.12. 12:00
00_felsoszentmiklos_peron

Az utasok kényelméről új peronbútorzat, esőbeálló, és újonnan kialakított vizuális utastájékoztató rendszer is gondoskodik.

A kivitelezési munkálatok 2022 tavaszán kezdődtek Fertőszentmiklóson. A vasútállomáson a terveknek megfelelően egy új oldalperon épült a II. számú vágány mellett és egy új szigetperon a III. és V. számú vágányok között.

A tuják csak az ünnepség idején voltak a peronon (fotók: GYSEV)

Mindkét létesítmény szintbeli gyalogos átjárón keresztül közelíthető meg, biztosítva az akadálymentes közlekedést. A felvételi épület és az oldalperon közötti terület burkolása is elkészült, így a váróteremből oda is akadálymentesen lehet eljutni. A peronokon valós idejű audiovizuális utastájékoztató rendszer van és elkészült a peronok térvilágítása. A peronokon a GYSEV arculati előírásainak megfelelő esőbeállókat és peronbútorokat helyeztek ki.

Repülési szempontból madárbiztos

– Fertőszentmiklós kiemelt szerepet játszik a GYSEV vasútállomásai között, ezért is tartom lényegesnek, hogy a 2020-ban megújult állomásépület mellett az elmúlt időszakban új, akadálymentes peronok és új peronbútorzat is készült. Ez pedig jelentősen komfortosabb utazást biztosít mind a Sopron–Győr–Budapest, mind pedig a Fertőszentmiklós–Nezsider–Bécs vonalon közlekedő utasainknak – mondta el az átadási ünnepségen Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az állomási felsővezetéki rendszert is át kellett alakítani. A csonkavágányok végére erősített energia elnyelős vágányzáró bakok épültek. A peronelrendezésnek megfelelően kiépült a szükséges kábelalépítményi hálózat.

Ilyen volt (fotó: Wikipédia)

A GYSEV Zrt. az Interreg program LowCarb Mobility projektjének támogatásával és saját forrásból valósította meg a Fertőszentmiklós állomás infrastrukturális fejlesztése elnevezésű projektet. A kivitelezési munkálatok szeptember 19-én befejeződtek, a műszaki átadás-átvételi eljárást október 19-én lezárták, a projekt költsége 495 millió forint volt.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek