Kétlábon járó fényreklám utazgat a prágai metrón

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2019.01.22. 18:45
praha_01

Különös csomaggal utazó fiatal egyénekre lettek figyelmesek többen is a prágai metróban. A napokban több metrószakaszon is feltűntek azok a magukat csak egyszerű utasnak tituláló személyek, akik hátán egy nagyképernyős világító reklámfelület található. A nem mindennapi hátitáska egy az egyik edzőterem szolgáltatásait hirdeti, s ha egy ilyen „utas“ beszáll a metró egyik kocsijába, akkor tuti, hogy mindenki felfigyel rá. Hatékony és ügyes húzás az edzőtermet üzemeltető cég részéről.

Nem igazán hátitáska...

Más véleményen van azonban a Prágai Közlekedési Vállalat vezetősége, amely azt állítja, hogy ez illegális reklámtevékenységnek minősül, ezért abba kell hagyni ezt a tevékenységet. A társaság szóvivője a sajtónak azt nyilatkozta, hogy senki nem kereste meg hivatalosan a közlekedési vállalatot, semmit sem tudnak erről az akcióról, nem az ő kezdeményezésük. Elmondása szerint ilyen jellegű reklámtevékenységet nem is igazán áll módjukban engedélyezni, mivel a nagy méretű reklámfelület veszélyeztetheti, vagy korlátozhatja a többi utast.

A billboardok tulajdonosa viszont azt állítja, hogy a metróban csak elvétve fordulnak elő az idénymunkások, akik csak utaznak A pontból B-be, hogy a felszínen sétálva hirdessék az edzőterem szolgáltatásait. A kétlábon járó fényreklámok így csak utasok. Az üzemeltető azzal magyarázza a tevékenység törvényességét, hogy a billboard méretei nem haladják meg a közlekedési vállalat üzletszabályzatában meghatározott maximális poggyászméreteket. Ezzel szemben a közlekedési vállalat azzal kontrázik, hogy egyértelmű, hogy reklámtevékenységről van szó, nem pedig poggyászról.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek