Kétszer két sávossá bővült az M2-es

MTI/iho   ·   2019.10.02. 12:00
400px_m2_kesz

A beruházás keddi, ünnepélyes átadásakor elhangzott: a kibővített út több mint kétszázötvenezer ember mindennapi életét könnyíti meg, immár biztonságban közlekedhetnek az autósok a korábban balesetveszélyes szakaszon, továbbá a fejlesztés nyomán új beruházások valósulhatnak meg, új munkahelyek jöhetnek létre a térségben.

Keddtől közel húsz kilométeren lehet kétszer két sávon haladni Budapest és Vác között az M2-es autóúton (fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Magyarország versenyképessége számára elengedhetetlen a fejlett közlekedési infrastruktúra kialakítása, ezért a cél az, hogy harminc perc alatt az ország bármelyik pontjáról elérhetővé váljon egy gyorsforgalmi út. 2010 óta hatezer kilométernyi út újult, illetve újul meg, és míg akkor csupán 1277 kilométernyi gyorsforgalmi út volt elérhető, ma már több mint ezerötszáz kilométernyi utat használhatnak az autósok.

A gyorsforgalmi úttá fejlesztésnek köszönhetően biztonságosabbá válik a közlekedés (kép forrása: NIF Zrt.)

A közel harminchárommilliárd forint értékű beruházás a Széchenyi 2020 Program keretében, az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatásával valósult meg. A fejlesztés keretében két új csomópont, egy új fél csomópont és öt új híd épült, illetve felújítottak tizennégy meglévő hidat. Közel három kilométernyi zajárnyékoló falat létesítettek, tíz kilométer hosszan beton terelőfalakkal választották el a két útpályát. Továbbá hat kilométer hosszan vízzáró réteggel burkolták az árkokat a vízbázis védelme érdekében és négy és fél hektárnyi véderdő telepítésére is sor került. A beruházást a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából a Strabag konzorciuma valósította meg.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közlekedésfejlesztés Smart City

Gyerünk a rakpartra le!

BKK/iho   ·   2024.03.28. 19:20

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29-én reggeltől április 1-jén estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.