Kezdődik az esztergomi gyorsút tervezése

iho   ·   2018.01.11. 15:43

Az új út az M1-es autópálya Bicske–Mány csomópontjából kiágazva, Zsámbékot, Tököt, Perbált és Tinnyét nyugatról elkerülve halad majd, a 10-es főutat és az esztergomi vasútvonalat külön szintben keresztezve. A 32 kilométeres nyomvonal a 117-es főút kétszer kétsávos bővítésével éri el Esztergomot. Az út továbbvezetéséhez a 11-es főútig külön megvalósíthatósági tanulmányt kell készíteni, figyelembe véve a későbbiekben esetlegesen megépülő új esztergomi Duna-híd helyét és az Esztergom–Párkány teherkomp megközelítést is. A tervezési pályázaton, a Constreal Mérnöki Iroda Kft. a becsült nettó 1,96 milliárd forintnál alacsonyabb árajánlattal, 1,89 milliárddal nyert – írja a Világgazdaság.

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Ellátási lánc Közút Zöldút Logisztika Szállítmányozás Haszonjármű Alternatív hajtás

Duplájára növelt, bioüzemanyaggal hajtott kamionflottával érkezett a DHL a Hungaroringre, a Forma–1-es hétvégére

iho   ·   2024.07.18. 19:05

Az idei szezonban a bioüzemanyaggal üzemelő kamionok száma több mint kétszeresére, összesen harminchét kamionra nőtt az európai szakaszon. Minden egyes kamion átlagosan nyolcvanhárom százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a dízelüzemű társaikhoz képest.