Kézzelfogható közelségben a francia vasúti reform

iho   ·   2013.10.19. 13:29
tgv00

Frédéric Cuvillier közlekedési miniszter benyújtotta azt a törvényjavaslatot a francia parlamentnek amely szerint egy nagy ernyőszervezetet hoznának létre amelynek a Francia Államvasutak (SNCF) és a pályákat működtető, karbantartó Réseau Ferré de France (RFF) is a tagja lenne.

A Németországba is átjáró TGV egy dolog. De nemcsak ezekről a szerelvényekről szól az SNCF

Pénzről van szó, semmi másról: egészen pontosan a francia kormány azt reméli egy ilyen szervezettel jobban kordában lehet tartani mind az SNCF, mind az RFF költségvetését, arról nem beszélve, könnyebben kezelhetők és gyorsabban lefaraghatók lennének a társaságok adósságai. A javaslat egyúttal a szintén tervezett 2019-es személyszállítási liberalizációnak is „megágyazna”. A terv végleges formájában valószínűleg már csak jövőre kerül a törvényhozás elé, amelyet ha elfogadnak, 2015-ben életbe is lép – írja az International Railway Journal.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek