Kiállításmegnyitó és családi nap a Közlekedési Múzeumban

iho   ·   2017.09.28. 12:50
200eves_futogep0

Öt eredeti futógépet és a Magyarországon található összes autentikusnak tekinthető futógép-másolatot is bemutatják a Közlekedési Múzeum pénteken 17 órakor nyíló kiállításán a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteményben. A tárlatmegnyitóval egybekötött szakmai estnek az ad apropót, hogy Freiherr Karl von Drais kétszáz éve hozta nyilvánosságra, majd szabadalmaztatta „Laufmashiene”, azaz futógép elnevezésű találmányát,melyet a kerékpár ősének tekintünk. A múzeum tájékoztatása szerint ezeket a járműveket ilyen összeállításban még nem láthattuk együtt. Minden tárgy magyar tulajdonú, közülük három múzeumi, kettő pedig magántulajdonban van.

Szombaton 10 órától a múzeum munkatársai családi napra várják a kisgyermekeseket, akik kipróbálhatják a papírból készült futóbiciklit, megtervezhetik és megépíthetik a jövő kerékpármodelljeit, melyeket különböző animációs technikákkal életre is kelthetnek. A kreatív családi műhelyben biciklit és bukósisakot dekorálhatnak, és elkészíthetik saját látványos és egyedi kerékpáros kiegészítőiket is. Azok a családok, akik kerékpárral érkeznek a helyszínre, tombolasorsoláson vehetnek részt, és Közlekedési Múzeumos ajándékokat vihetnek haza.

Mindkét program ingyenes. A kiállítás október 14-éig látogatható.

Helyszín:
Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény
1027 Budapest, Bem József utca 20.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Közút Zöldút Infrastruktúra Kerékpár

Újjászületnek a metrópótlás buszsávjai

iho   ·   2023.05.31. 09:00

Május 22-én átadták a felújított M3-as metró összes állomását. Mivel a metrópótlás is véget ért, már nincs szükség a buszsávokra a Váci út–Üllői út tengelyen. Mindez lehetőséget teremt a többi között arra, hogy biztonságosabbá váljon a biciklizés Budapest észak–déli tengelyén, ezzel együtt pedig csökkenjen a belváros környezeti terhelése.