Kicsit szétszórtak a csehek mostanában...

MTI/iho   ·   2017.02.06. 18:45
cd_railjet0

A társaság közlése szerint a vonatokon felejtett tárgyak száma évről évre emelkedik. Az utasok nemcsak kisebb-nagyobb táskáikat, irataikat, hanem olykor koffereiket is elfelejtik magukkal vinni leszálláskor. Gyakran maradtak a vonatokon esernyők, drága ruhadarabok, különféle elektronikus eszközök, gyermekjátékok, sportszerek. Néhány utas a babakocsiját, kerékpárját, valamint a síléceit is a vonaton felejtette. Az utóbbi időben növekszik az elhagyott mobilok, laptopok száma is.

(illusztráció: Korcsmáros Gábor)

A vonatokon felejtett dolgok visszaszerzése aránylag időigényes, ezért a cseh vasút az év elején próbaképpen bevezette a talált tárgyak online nyilvántartását. Ha a rendszer beválik, a vasút véglegesíti a netes nyilvántartást.

A weboldal folyamatosan frissülni fog, így az érintettek perceken belül megtudhatják, megtalálta-e valaki elveszett csomagjukat, valamint azt, hogy hol, milyen feltételek mellett kaphatják vissza.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek