Kifutott a Celebrity Silhouette

iho/hajózás   ·   2011.07.29. 09:06

Megtette névadó útját a Meyer Werft által készített üdülőhajó, augusztus 5-én pedig menetrend szerinti forgalomba áll a Földközi-tengeren a Celebrity Silhouette. Előtte a Róma-Barcelona útvonalon szállította a floridai Celebrity Cruises kiválasztott VIP-vendégeit, akik július 29-én hagyták el a hajót. Idén nyáron a Földközi-tengeren, Rómából a Szentföldre jár a hajó, télen pedig a karibi-szigetvilágban lesz látható.

A hajó a papenburgi gyár vízén

A Silhouette a negyedik a solstice-osztályban, az előzőektől csak a gépészet tér el, mert időközben a környezetvédelmi normák szigorodtak. Ezért a hajó jobb minőségű üzemanyagot használ, és abból is kevesebbet fogyaszt. A fedélzeti víztisztító, amely a keletkezett szennyvízből ivóvíz minőségű vizet állít elő, valamint az innen kikerülő iszapot is elégető fedélzeti szemétégető is az alapfelszerelés része.

A 319 méteres hajó elhagyja a gyártócsarnokot

A 319 méter hosszú és 36,8 méter széles hajó 17 szintén összesen 2886 utast tud befogadni. A gépek teljesítménye összesen 67 200 kW, mellyel 24 csomós sebességet tud elérni.

A valódi füves country club a sundecken - itt mindenki megsütheti a saját pecsenyéjét

A Meyer Werft, mielőtt a hajó kifutott volna a kikötőből Eemshavenbe, egész napos majálist szervezett, mely napelemes hajók versenyével kezdődött, este pedig ingyenes koncerttel zárult.

Kapcsolódó hírek