Kiírták a tendert Kelenföld állomásépületének építési munkáira

iho/vasút   ·   2021.10.27. 18:25
00_kelenfold_bfk_latvanyterv

Megjelent a felhívás a Közbeszerzési Értesítőben.

Ezzel még egy lépéssel közelebb került a Közlekedési Múzeum ahhoz, hogy megmentse Kelenföld egykori állomásépületét. Az indóházban vasúttörténeti fókuszú kiállítást, terepasztalt tervez az intézmény, de egy új közösségi tér és egy kávézó-étterem is helyet kap itt.

A Közlekedési Múzeum másfél éve dolgozik az épület újratervezésén és felújításán. Az engedélyes terveket az Építész Studió közreműködésével elkészítette az intézmény, az építési engedélyeket is rendelkezésre állnak, a Kelenföld Indóházba tervezett kiállítás koncepcióterve is elkészült, ennek megvalósítására külön közbeszerzési eljárás kiírása is hamarosan várható. A kivitelezési munkákra szóló tendert a vonatkozó jogszabályok szerint a Beruházási Ügynökség írta ki.

A kormány február 8-án megjelent rendelete kiemelt beruházássá minősítette a Kelenföld Indóház megmentését. Budapest Fővárosi Kormányhivatala pedig július 8-i határozatában kiadta az építési engedélyt az épület felújítására. Az előkészítést a kormány 100, Újbuda önkormányzat 20 millió forinttal támogatta.

A Közlekedési Múzeum Kelenföld vasútállomás 137 éves indóházában berendezendő vasúttörténeti tematikájú kiállítóhelyének legfőbb attrakciója egy több száz négyzetméter alapterületű terepasztal lesz. A műemléki védettség alatt álló Kelenföldi Indóház épülete a beruházással megmenekül az enyészettől. A munkák sikeres közbeszerzési eljárás esetén jövőre kezdődhetnek.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek