Bécsi kikötőfejlesztések

iho   ·   2014.02.14. 19:00
00kicsi

Európa egyik legnagyobb dunai kikötőjében növelik a konténerkapacitást és nagyobb helyet alakítanak ki az áruk átrakásához. A Hafen Wien Logisztikai Központ Ausztria legnagyobb áruszállítási központja: 3,5 millió négyzetméteres területén évente 12 millió tonnányi áru fordul meg. A két, összesen 8,5 millió eurós fejlesztéssel az osztrák főváros kikötője a térség központi szerepére pályázik.

A bécsi konténerterminál látképe<br>(forrás: Schaub-Walzer/PID)

A freudenaui kikötőben a medence területének húsz százalékos csökkentésével hetvenezer négyzetméternyi plusz területet nyernek a rakodáshoz. A projekt a Trans-European Transport Network Exekutivagentur (TEN-T) felügyeletével és hozzájárulásával zajlik, és várhatóan 2015/2016-ra fejeződik be.

Ez a régi daru már csak ipari műemlék a bécsi kikötőben<br>(forrás: wikipedia)

Bővítik a 2008-ban megnyitott konténerterminált is, mintegy harminc százalékkal. A 2013-ban átadott, 600 ezer konténeres kapacitást is lehetővé tevő harmadik híddaru is kevésnek bizonyul az egyre növekvő forgalom mellett. A Bécsi Kikötő Csoport azon kevés társaság közé tartozik, amely a válságidőszakban, a 2010-es évek elején is jelentősen, öt százalék fölött tudta növelni éves forgalmát.

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek