Kilenc Emirates SkyCargo járat Magyarországra

iho   ·   2020.03.29. 16:30
cim2

(fotók: Emirates)

A légi teherszállításra szakosodott Emirates SkyCargo minden eszközzel segíti a legfontosabb árukészletek szállítását szerte a világon. Márciustól áprilisig összesen kilenc SkyCargo teherszállító gép érkezik Magyarországra, amelyek főként elektronikai felszereléseket, illetve a járványhelyzettel kapcsolatos rakományt szállítanak majd – adja hírül a légitársaság szerkesztőségünknek megküldött közleménye.

A személyszállításra vonatkozó légiforgalmi korlátozások kihatnak a teherszállítmányokra is, hiszen a menetrend szerinti utasszállító gépek jelentős teherrakományt is szállítottak. Az áruforgalom biztonságos folytatása érdekében az Emirates SkyCargo rendkívüli intézkedéseket tett: külön teherszállító gépeket állított forgalomba, a menetrendszerinti járatokon túl charter járatokat is üzemeltet, illetve megszervezte a közúti szállítást oda, ahol a légiszállítás nem volt lehetséges annak érdekében, hogy az orvosi eszközök, nélkülözhetetlen alapanyagok, gyógyszerek és romlandó élelmiszerek eljussanak a világ minden részébe.

2020. január közepétől március közepéig az Emirates SkyCargo összesen több mint 225 ezer tonna rakományt szállított. Ebből 55 ezer tonna élelmiszer – beleértve gyümölcs, zöldség, hús és halfélék –, több mint 13 ezer tonna pedig gyógyszeripari rakomány volt – írja a légitársaság.

Az Emirates SkyCargo az utasszállítók padlószint alatti teherterén túl Boeing 777F típusú gépeket repültet, a népszerű, és az Emirates flottájában 134 példánnyal dolgozó utasszállító mellett a 200LR cargo-változatából tíz gépet üzemeltet a társaság. Ezek mindegyike 107 tonnányi, 550 köbméternyi rakományt képes a fedélzetre venni, természetesen nagyméretű oldalsó tehertér-ajtó könnyíti a rakodást, az így megterhelt gépek tíz órányi repülésre képesek. Mindeközben az Emirates is beindította utasszállító flottáját teherszállításra, azt pedig a közlemény nem részletezi, hogy vajon az F-es vagy a „sima” Tripla Hetesek hoznak-e fontos rakományokat Budapestre, a „teherszállító” ebben az esetben nem nyújt teljesen egyértelmű eligazítást...

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek