Kinyitja kapuit az East-West Gate terminál a nagyközönség előtt

iho   ·   2023.03.30. 18:00
ewg1

Az április 18-ra tervezett fényeslitkei látogatás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Frissítés: beteltek a helyek, most már ne jelentkezzenek erre az eseményre!

Korábban írtuk:

A Magyar Logisztikai Egyesülettel (MLE) közösen szervezett látogatás során bemutatják a logisztikai központ kiemelkedő újdonságait, többek között az 5G technológiával irányított darukat, valamint a terminál vasúti pályáinak szerepét a logisztika folyamataiban.

A terminálon összesen tíz kilométer hosszúságú normál és széles nyomtávú vasúti pálya, valamint 225 ezer négyzetméter betonburkolat épült. Egy 15 ezer négyzetméteres raktárt is használhatnak a partnerek, és további rakatárak, összeszerelő-üzemek létesítésére is lehetőség van a 140 hektáros fejlesztési területen. A terminál évente akár egymillió húszlábas konténert is tud kezelni, elméleti kapacitását és területét tekintve is a legnagyobb ilyen létesítmény a kontinensen. A terminálon a széles és a normál nyomtáv között, valamint vasúti szerelvények és kamionok között lehet átrakodni a konténereket.

Az EWG-nek jelenleg két széles Szergeje, egy normál nyomtávú Bobója és egy bérelt Traxx mozdonya van – ennek társa a napokban érkezik meg a céghez. A terminál fejlődését az iho a kezdetek óta figyelemmel követi: jártunk Fényeslitkén még a betonozás előtt, beszámoltunk a daruk építéséről, láttuk a már szinte teljesen kész üzemet, és az átadást is megírtuk.

Az EWG terminál látogatása regisztrációhoz kötött, a felületet az MLE honlapján tudják elérni.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek