Kipróbálják az automatikus vonatvezérlést Hollandiában

iho/vasút   ·   2018.01.23. 16:15
400px_betuwe

A fejlesztésről nemrég állapodott meg a holland vasúti infrastruktúra-kezelő ProRail, a Rotterdam Rail Feeding (RRF) teherszállítási vállalat, valamint a technológiát biztosító Alstom. A tervek szerint az RRF egyik mozdonya a rotterdami kikötő és a valburgi teherpályaudvar között a már a személyforgalom által is néha-néha használt Betuwe-vonalon körülbelül száz kilométert fog megtenni automatikus vonatvezérlést (ATO) használva olyan szakaszokon, ahova az Alstom már feltelepítette az egyes és kettes szintű egységes európai vonatbefolyásolási rendszert (ETCS). A kettes automatizálási szintű tesztek során a mozdonyvezető a fedélzeten lesz, de csak figyeli és ellenőrzi a rendszer működését. A valburgi teherpályaudvaron automatikus tolatási műveleteket is kipróbálnak.

Kipróbálják a hollandok az automatikus vonatkezelést (ATO) a teherforgalomra létrehozott Betuwe-vonalon (forrás: Railway Gazette)

Az automatikus metróhálózatokkal szerzett tapasztalatai alapján az Alstom úgy véli, az automatikus vonatvezérlés használatával optimalizálni lehet a teherszállítási műveleteket, így a szállítási teljesítmény is egyenletesebb lehet. Ennek köszönhetően kisebb az energiafelhasználás, a pályakapacitás pedig úgy nő, hogy közben nem kell hatalmas pénzeket ölni az infrastruktúra fejlesztésébe. Az automatikus vonatvezérlési rendszerek terén élen járó Alstom szerint az automata vonatok több országban is a vasúti fejlesztések listáján szerepelnek. A vállalat a ProRaillel és az RRF-fel szorosan együttműködve dolgozik az új technológia továbbfejlesztésén, hogy még vonzóbb, még versenyképesebb és fenntarthatóbb vasúti rendszerek jöhessenek létre – számol be a Railway Gazette.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

A vasútiparban használt beágyazott termékek fejlesztésének szakmai kihívásai

iho/vasút   ·   2023.09.25. 15:00

Egy vasúti szerelvényen számos beágyazott elektronikai rendszer üzemel, amelyek a szerelvény különböző alegységeinek működtetéséért felelnek. Ezen termékek fejlesztése rengeteg kihívást hordoz magában, ilyenek például a piacra kerülési idő, az elavulás kérdése vagy a kiberbiztonság. A Knorr-Bremse Budapest mérnökei segítségével bepillantást kaphatunk erre a területre is.

Vasút Nagyvasút

Húszéves lett Dezső

Károly Szabolcs   ·   2023.09.25. 20:00

A 426-os sorozatú Siemens-ikermotorkocsik hosszú évekig az esztergomi vonal igáslovai voltak, majd a Dunántúlon találtak új feladatot nekik. A megfelelő karbantartás viszont jócskán hiányzik...