Kisiklott egy személyvonat Oroszországban

iho/vasút   ·   2012.06.02. 21:45

Siralmas állapotban van a bajkáli térség pályaállapota, írja a pravda.ru, miután az orosz vasút (RZD) arról számolt be, hogy szombat délelőtt kisiklott egy Vlagyivosztokból Novoszibirszkbe tartó személyvonat. A szerelvény lassan ereszkedett lefelé a hegyek között, amikor a villamos motorvonat első kocsija elhagyta a pályát, és magával rántotta a következő kocsit is.

A vonaton 444 utas, köztük sok gyerek is volt, de a balesetben szerencsére nem sérült meg senki, mondta el az Itar-Tass orosz hírügynökségnek Szergej Ivanov, a Transz-bajkáli vasúti igazgatóság igazgatója.

A siklás következtében az egyébként is rossz állapotú pálya mindkét vágánya megrongálódott, ezért a balesetes szerelvényen felül két másik vonat is késést szenvedett.

Kapcsolódó hírek

Vasút Nagyvasút

Földrengés helyett útkeresés a vasúti árufuvarozásban

T. Hámori Ferenc   ·   2024.02.19. 15:00

Két éve még „földrengést” vártak a vasúti áruszállításban érdekelt társaságok a vontatási energia árának drasztikus emelkedése miatt. Bár az áramár csökkent, a kargócégeket továbbra is foglalkoztatja a fuvardíj-kalkuláció tervezhetőségének kérdése, de még ennél is jobban az, hogy a honi vasút infrastruktúrájának állapota erősen kifogásolható, a lassújelek, a tengelyterhelés-korlátozások pedig nem előnyükre befolyásolják a társaságok működési eredményeit.