Kiválósági díjak kiváló szakembereknek és projekteknek

iho   ·   2021.04.14. 18:30
00_bud_cargo_mlbkt

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság hagyományaihoz híven 2020-ban is meghirdette az Év Logisztikai Menedzsere, az Év Beszerzési Csapata és a Logisztikai Kiválóság Díjat.

A pályázati határidőt a koronavírus-járvány miatt, az őszi időszak helyett az év elejéig meghosszabbította az MLBKT és a helyzethez alkalmazkodva módosította a kihirdetés és átadás körülményeit is. Az MLBKT kiválóság pályázataival szeretné széles körben megismertetni és elismerni a kiemelkedő eredményeket, ezért is tartotta fontosnak, hogy a nehezítő körülmények ellenére is meghirdesse és odaítélje a díjakat.

Az MLBKT Elnöksége 2021. április 7-i ülésén hozott döntése értelmében a 2020-as év kiválóság díjait a következő pályázatok nyerték el:

  • Az Év Logisztikai Menedzsere: Dene László, a Bellis Egészségtár Kft. ügyvezető igazgatója
  • Az Év Beszerzési Csapata: Robert Bosch Kft. Indirekt Beszerzési Csapata
  • Logisztikai Kiválóság Díj 2020: Az Evotrex Zrt. és a Quehenberger Logistics HU Kft. okosraktár projektje
  • Logisztikai Kiválóság Díj Elismerő Oklevél: Budapest Airport: BUD Cargo City projektje

A díjazottak az MLBKT két, tavaszi eseményén mutatják be pályázataikat – Beszerzési Konferencia 2021. május 12-én, és az MLBKT éves közgyűlése május 26-án –, a díjakat a nyár végére tervezett harmincéves jubileumi eseményen adják át.

Kik is a díjazottak?
  • Dene László az elmúlt öt évben az általa irányított vállalattal hatvan százalékos forgalmi bővülést ért el és több nagy sikeres projektet is vezetett. Ilyen projekt volt többek között egy új raktárépület tervezése és felépítése egy zöldmezős beruházás keretében, az új raktárhoz tartozó raktártechnológia megtervezése, a raktár átköltöztetése, valamint egy új vállalatirányítási rendszer és egy új raktár vezérlési rendszer bevezetése is a koronavírus-járvány alatt. László aktív résztvevője a szakmai közéletnek is, az MLBKT mellett elnökségi tagja a Gyógyszernagykereskedők Szövetségének (GYNSZ) valamint az Európai Gyógyszernagykereskedők Szövetségénél (GIRP) a technikai bizottság tagja.
  • A Robert Bosch Kft. Globális/centralizált Indirekt Beszerzési Szervezet magyarországi Beszerzési Csapata kapta az Év Beszerzési Csapata díjat. A Bosch indirekt beszerzési szervezete a Bosch Global Business Services egység része, amelynek elsődleges célja a folyamatok egyszerűsítése, a folyamatban résztvevők közötti együttműködés erősítése, ezzel a versenyképesség növelése az ügyfélorientált szemléletmód mellett.
  • Idén az Evotrex Zrt. és a Quehenberger Logistics HU Kft. közös projektje a helyfüggő okosraktár szolgáltatások kialakítása és bevezetése a raktárlogisztikai folyamatok anyagmozgatási és tárhelykezelési optimalizációjára nyerte el a Logisztikai Kiválóság Díjat. A megoldás jelentősége, hogy bármely logisztikai cégnél fennálló hasonló és régóta folyamatosan anyagi veszteségeket okozó problémaköröket old fel.
  • A Logisztikai Kiválóság Díj kategóriában elismerő oklevelet érdemelt ki a Budapest Airport Zrt. BUD Cargo City projektje. Ennek részeként 21 ezer 200 négyzetméteres raktárcsarnokot és irodai részt alakítottak ki, valamint 11 ezer 650 négyzetméteres speditőrépületet, és egy 32 ezer négyzetméteres cargo forgalmi előtéret. Ez a légiárukezelő-komplexum a cargoforgalom minden eddiginél hatékonyabb kiszolgálását teszi lehetővé azáltal, hogy közösségi teret hozott létre, ahol árukezelő cégek, speditőrök, légitársaságok és hatóságok egy időben, egy helyen tudnak együttműködni a mindennapi munka során.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek