Kivontak egy magyar buszt a forgalomból Ausztriában

MTI   ·   2012.03.01. 14:28

Legendák keringtek annak idején a nyugati közlekedési normáknak nem megfelelő állapotban utasokat szállító magyar turistabuszokról. Hosszú évekig úgy tűnt, a balesetveszélyes járművek eltűntek az európai utakról, azonban Ausztriában ismét horogra akadt egy nem mindennapi példány.

A rendőrök, amikor gyorshajtásért leintették a síelőket szállító buszt, meglepetten konstatálták, hogy a hivatalos 19 utas helyett huszonhatan szoronganak az utastérben. A csomagokat és a síléceket is balesetveszélyes módon, rögzítés nélkül helyezték el. A vérszemet kapott hatóság műszaki vizsgálatnak vetette alá a buszt, kiedrült, sem a fékje, sem a kormányműve nem működik megfelelően. Az autóbusz rendszámát leszerelték, a sofőrt és az üzemben tartót feljelentették.

Kapcsolódó hírek

Közút Automobil

Márpedig a karaván halad

iho.hu   ·   2024.07.14. 08:00

Kimagasló mértékben és minőségben bővül a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteménye. A múzeum legújabb műtárgyai közé tartozik egy ritka Warszawa vágánygépkocsi, egy Pink Floyd különkiadású Volkswagen Golf III-as, egy Ikarus 405-ös és egy Ikarus 260 CNG-autóbusz.