Klassz a szerelvény

Korcsmáros Gábor/Prága   ·   2013.10.23. 18:30
kiskep

Nem mindennapi látvány tárult a railpage.net fotósa szeme elé, amikor kiment Pantográfot, azaz 460-as sorozatú szerelvényt fotózni Eperjesen. Nemcsak hogy a kiszemelt vonaton (a 8773-as személy) Héthárs (Lipany) felől Pantográf helyett klasszikus szerelvény érkezett az eperjesi (Prešov) állomásra, de a kelet-szlovákiában megszokott Persing (163-as sorozat) helyett a 107-es Ász (Eso – 363-as sorozat) állt be a második peronhoz.

Sőt volt még egy rendkívüli a dologban. A szerelvény első kocsija egy fekvőhelyes kocsi volt, amit nappali forgalomban használnak. Ez a jelenség az utóbbi időben nem is számít annyira rendkívülinek, de azért mégis az. A valamikor pozsonyi 363.101-es és 363.107-es kétáramnemű mozdonyok már hosszabb ideje Kassán tevékenykednek, s az ottani fordákban róják köreiket, mint pótgépek az átépítés alatt álló 163-asok helyett. Néhány kassai Persingből ugyanis 361-es sorozatú mozdony lesz.

Eperjesen a klasszikus szerelvény<br>(forrás: Railpage.net)

* * *

Indóház Online - Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek