Koccanásos baleset a kettes metrón

iho   ·   2018.02.07. 09:42
80metro

A BKK közleménye szerint 10:30-kor megindulhatott a forgalom a piros metrón. A pótlóbuszok maradnak addig, amíg teljesen helyre nem áll a rend.

A police.hu szerint az eset kapcsán egy ember könnyebben megsérült, két főt pedig előállítottak. A rendőrség ennyit tett hozzá: „A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. február 7-én 1 óra 59 perckor két műszaki szerelvény ütközött össze Budapesten, az M2-es metró vonalán, az Astoria felől a Blaha Lujza tér felé vezető oldalon, az alagútban. A balesetben egy fő könnyű sérülést szenvedett. A baleset körülményeinek és a személyi felelősség tisztázása érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt indított nyomozást, és két személyt előállított.”

A balesetről a VEKE közöl réstzleteket a Facebook oldalán: „mi úgy tudjuk, hogy éjszaka karbantartás során egy dízelmozdony, amely négy pőrekocsit tolt maga előtt, helytelenben (nem a menetrend szerinti irányban) haladt az alagútban. Örs vezér teréről a Blaha Lujza térig kellett volna menniük, de ott valamiért nem álltak meg, és továbbmenve az alagútban belecsattantak a Blaha Lujza tér és az Astoria között álló karbantartó vonatba. Ez utóbbi egy személyvagonból és egy TVG-ből (tehervágánygépkocsi) állt. Az ott karbantartást végző munkások és vonatszemélyzet szerencsére észlelték, hogy a dízeles szerelvény jön, pedig nem kellene és ki tudtak ugrani a vonatukból időben, így senki nem sérült meg. A csattanásban viszont mind a négy pőrekocsi és a személyvagon úgy összetört és összegyógyult, hogy lángvágóval kellett őket szétszedni. Ez még nagyjából reggelre meg is lett volna, és a reggeli csúcsra felszabadították volna a pályát, de a rendőrség megtudta az ügyet és nagy erőkkel vonult ki helyszínelni.”

Korábban írtuk: A BKV közleménye: Február 7-én kora hajnalban az M2-es metróvonalon szolgálatot teljesítő két szolgálati vonat koccanásos balesetet szenvedett a Blaha Lujza téri megállónál, az ütközés során a pótkocsik kisiklottak. Az üzemszünetben történt baleset során személyi sérülés nem történt, az eset vizsgálata, valamint az anyagi kár megállapítása folyamatban van. A rendőrségi vizsgálat folyamatban van, a helyreállítási munkálatok megkezdődtek.

Képünk illusztráció (fotó: Vörös Attila)

A műszaki elhárítás ideje alatt az Örs vezér tere és a Deák tér állomások között az utasokat pótlóbuszok szállítják. A forgalom várhatóan a kárelhárítási folyamatok után a teljes vonalon hamarosan megindul (– ezt 9:20-kor írták).

* *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kapcsolódó hírek