Kocsibehajtó a vasút mentén

iho   ·   2016.04.26. 11:15
00kicsi

Olvasói levél érkezett szerkesztőségünkbe. Budapest XIX. kerületében, Kispesten, közvetlenül a lajosmizsei vasútvonal mentén, az űrszelvényt szinte súrolva fut egy, térkővel le is burkolt kocsibehajtó, ami egy ingatlan hátsó kapujához vezet.

A kispesti önkormányzattól kapott felvételen még az eredeti-közeli állapot látható (a képre kattintva galéria nyílik)

Szakértők a kérdésre azt válaszolták, hogy a vasút forgalmát – elvben – nem zavarja az út, de felkerestük a kerületi önkormányzatot, ahonnan sokkal izgalmasabb válaszok érkeztek. A mellékelt helyszínrajzon látható, hogy a telket annak idején megosztották, így a közút, az Áram utca felől lehetetlen oda kocsival behajtani. A tulajdonos 2009-ben kérelmezte a behajtó megépítését a közutak kezelőjénél. Az önkormányzat nem gördített akadályt a kérés elé, ám felhívta a tulajdonos figyelmét, hogy a vasúttal párhuzamos terület a MÁV tulajdona, és ők nem engedélyezték a közlekedést.

A terület helyszínrajza, a kocsibejárót a 163622 helyrajzi számú telek megosztása miatt alakították ki, a piros csíkkal jelzett útvonalon<br>(forrás: XIX. kerületi önkormányzat)

A vita jelenleg a tulajdonos, a vasút és az önkormányzat között tovább folyik, a kocsibejárót egyelőre használják. A kispesti önkormányzat – szerkesztőségünkbe küldött levelük szerint – nyitott a tárgyalásra, a tulajdonjogok és a használat rendezésére. Amint a MÁV közli hivatalos álláspontját a témában, természetesen lehozzuk.

* * *

Indóház Online – Hivatalos oldal: hogy ne maradj le semmiről, ami a földön, a föld alatt, a síneken, a vízen vagy a levegőben történik. Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Utazzon velünk! Az első világháborús olasz front déli szakaszát felkereső idén újra elinduló Isonzó Expressz emlékvonatra jelentkezzen a MÁV Nosztalgia Kft.-nél!

Kapcsolódó hírek